• 941 52 174
  • gm_bnks@statoil.com

Padlehelg på Hitsøy

Padlehelg på Hitsøy


Laster kart ....

Dato / tid
Date(s) - 28/04/2018 - 29/04/2018
10:00 - 15:30

Sted
Syltøy Grendahus

Kategorier


Bjørgvin Neptun klubb ønsker velkommen til padlehelg på idylliske Hitsøy vest for Sotra28-29.april 2018

 

Lørdag, 28.april møtes vi på

  • Syltøy Grendahus kl 1000. Her blir vi tatt imot av Kyrre Flotve som er padleinstruktør. Han vil være med oss hele dagen, gi oss god instruksjon og rettledning.

Kajakk og nødvendig utstyr blir utlevert på Syltøy.

Vi padler i felleskap fra Syltøy til Hitsøy, hvor vi samles i Kylderen for en god lunsj i det fri. Muligheter for å prøve SUP, stand up padling.

Skulle værforhold hindre oss i å padle til Hitsøy er det flere alternativ i nærmiljøet slik at vi uansett bør kunne gjennomføre padlingen.

 

Det blir padlekurs med fokus på gode opplevelser og sikkerhet. Dette benytter vi ca. 3-4 timer til, slik at vi får en flott dag på sjøen. Øyriket vestom er unikt i verdens sammenheng når det gjelder padlemuligheter så dette kan man glede seg til. Det lille firmaet Northern Exposure som spesialiserer seg på padleopplevelser både i inn og utland stiller med kajakker, utstyr og instruktører.

Vi går gjennom formalkravene i Norges Padleforbund sine Våtkort kurs (introkurs), og de som evt ønsker utstedelse av bevis kan få dette.

Padlingen passer for alle, det er ikke noen spesielle krav utover at du kan svømme.

Padlingen er satt til å vare så lenge folk orker å holde på J.

For litt inspirasjon se gjerne videoen under.

https://vimeo.com/110138997

 

 

  • Middag, sosialt samvær og overnatting i Hovdahuset.

Søndag, 29. april starter vi dagen med en deilig frokost, før vi samles for en flott tur til fyret på Hitsøy.

Ca. kl. 1400 er det avreise fra Hitsøy, de som ønsker kan padle tilbake til Syltøy, resten blir fraktet med båt.

 

Alle må ta med:

  • Sovepose/lakenpose
  • Toalettsaker + håndkle
  • Ull til å ha under padledrakten + tørt skifte
  • Gode/varme fritidsklær
  • Tursko
  • Godt Humør

Turen er beregnet for 18 år + og vi har plass til 16 personer.

Pris kr. 1000,- pr. pers.

Påmelding via hjemmesiden, innen: 01.04.18

 

Dersom denne turen blir fullbooket og er et vellykket arrangement, er det mulig å organisere flere turer, også som familiearrangement.

Hovdahuset

Hissøyna ligger vest for Møvik i Fjell kommune. Det bor fortsatt folk på Hissøyna, vis derfor hensyn når du besøker øyen. Kun en del av øyen utgjør Hissøyna friluftsområde. Informasjonsplakaten på kaien har informasjon om adferdsregler, stier og gangveier og hvilke deler av øyen som er friluftsområder.

Øya har en god havn – Kylderen – på sørøstsiden, med offentlig brygge og felles gangvei opp til husene. Utsiden av kaien er kun til ombord- og ilandstiging. Båter skal fortøyes ved moloen eller ved BOFs flytebrygge. Ved moloen er det og lagt ut flytebrygge som kan brukes av fritidsbåter.

Friluftsrådet forvalter to hus i kystleia ved Kjeilo på nordspissen av øyen. På eiendommene står også fire naust som blir brukt av Friluftsrådet. Fra kaien er det gangveg til husene rundt Sanden. Her går det også sti til Hissøy lykt på vestsiden.

Hovdahuset har innlagt vann. To stuer, kjøkken, dusj og to toalett. I andre etage er det to sovesaler med 20 sengeplasser.

BOF er i ferd med å utvikle Hissøyna som en læringsarena for kystkultur, naturvern og fysisk aktivitet. Felleskaien er oppgradert, og kan brukes til av og påstigning for de som blir transportert til og fra øyen.

Friluftsrådets flytebrygge i Kylderen, skal brukes ved besøk til friluftsområdene og utleiehuset. Overnatter du i båten, fortøy ved moloen. Her er det lagt ut flytebrygge med leider til moloen.

https://bof.avinet.no/WebServices/generic/Media.asmx/Download?uuid=736161eb-d219-4332-9e4b-a0eb34950274

 

Bookings

Dette arrangementet er fullbooket.

Egil Storesund